Kunststof onderdelen laten maken door middel van spuitgieten

Kunststof onderdelen laten maken door middel van spuitgieten

VMT Products is uw expert in het vervaardigen van kunststof onderdelen gemaakt door middel van spuitgieten. Wij begeleiden u gedurende het hele proces, zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken. Als ervaren producent van allerlei soorten spuitgietdelen van kunststof kennen wij de eisen en behoeften van onze klanten. Hieronder presenteren wij u een selectie van de door ons geproduceerde kunststof spuitgietproducten.

Diverse kunststof spuitgietonderdelen

Spuitgieten als productietechniek hebben we al voor een groot aantal opdrachtgevers ingezet om een groot aantal verschillende kunststof producten voor opdrachtgevers in uiteenlopende sectoren vervaardigd. Of het nu gaat om de medische sector, de koeltechniek- en klimaatbeheersing of de machine- en apparatenbouw, bij ons bent u gegarandeerd aan het juiste adres.

Een aantal voorbeelden van de kunststof spuitgietdelen die wij voor u kunnen produceren zijn:

  • Kunststof behuizingsdelen voor ziekenhuisbedden
  • Behuizingsonderdelen voor elektronische meetinstrumenten
  • Kunststof onderdelen voor drank- en snackautomaten
  • Behuizingsonderdelen voor medische hulpmiddelen

Uiteraard kunnen wij u ook helpen als u andere kunststof producten wilt produceren. Bespreek uw ideeën en wensen op het gebied van productontwikkeling met onze ingenieurs van de ontwerpafdeling. Zij denken graag met u mee en werken uw ontwerp verder uit.

Twee verschillende spuitgiettechnieken voor uw kunststof onderdelen

Wij gebruiken twee verschillende productietechnieken om uw kunststof spuitgietproducten te produceren: TSG-spuitgieten (ook wel lagedruk spuitgieten) en compact spuitgieten (ook wel hogedruk spuitgieten). Met het spuitgietproces TSG kunnen wij spuitgietproducten van kunststof met een glad oppervlak en vloeiende contouren produceren. Het compacte spuitgietproces is daarentegen bijzonder geschikt voor de productie van kleine kunststof onderdelen. In overleg met u bepalen we wat in uw geval de beste spuitgiettechniek is.

Kunststof spuitgietdelen: diverse materialen

Voor de productie van uw kunststof spuitgietdelen heeft u bij VMT Products de keuze uit verschillende materialen. Het gaat hierbij om polystyreen, polypropyleen of polycarbonaat. Daarnaast zijn we al aan het experimenteren met de toepassing van duurzame materialen zoals biokunststoffen in onze producten.

Optimale ondersteuning: van het eerste idee tot het afgewerkte eindproduct

In tegenstelling tot andere fabrikanten van spuitgietproducten verzorgen wij niet alleen de daadwerkelijke productie, maar begeleiden wij u ook tijdens het gehele productieproces – van het eerste ontwerp tot het eindproduct. Onze ingenieurs van de ontwerpafdeling ondersteunen u bij alle vragen m.b.t. het tot stand komen van uw kunststof spuitgietproduct en adviseren u daarbij ook over het te gebruiken materiaal en de optimale productietechniek. Uiteraard nemen wij ook het ontwerp en de fabricage van uw kunststof spuitgietmatrijs voor u uit handen. Hiervoor maken we gebruik van onze eigen gereedschapsmakerij. Met behulp van de geproduceerde matrijs kunnen we dan de daadwerkelijke productie starten. Indien u dat wenst, kunnen wij ook uw afgewerkte kunststof spuitgietonderdelen voor uw lakken in onze eigen lakkerij.

VMT Products: uw expert op het gebied van kunststof spuitgieten

Laat VMT Products uw kunststof onderdelen vervaardigen door middel van spuitgieten. Voor meer informatie of advies over wat wij voor u kunnen betekenen kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.